Tweet |
Kalp atışını hissiden uzmana başvursun
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sadi Güleç ise atışı hissedilen kalbe dikkat çekti…
Kalbin 70 yıllık bir ömürde yaklaşık 2-3 milyar kez attığını söyleyen Prof. Dr. Sadi Güleç, şöyle devam etti:
“Araştırılması gerekiyor”
“Çok enteresandır, 2-3 milyar kere atar ama aşırı korku ve heyecan dışında kalbimizin attığını fark etmeyiz. Fark etmemiz gerekir. Eğer kalbimizin attığını hissediyorsak, bir terslik vardır enteresan şekilde. Bunun neden kaynaklandığın öğrenmek için belki de doktora gitmemiz gerekir. İnsan normal koşullarda istirahatteyken kalbinin attığını hissediyorsa biz buna çarpıntı diyoruz ve altında yatan bir problem olabilir mi diye araştırılması gerekir…
“Kalp atışını hissiden uzmana başvursun”
Özellikle tansiyonu olan şeker hastası olan, troid ile ilgili rahatsızlığı olan, KOAH hastası olanlar kalbinin attığını hissetmeye başladıklarında doktora gitmeliler. Çünkü altında kalpte pıhtı oluşturarak beyne atma riski oldukça yüksek olan bir ritim bozukluğunun habercisi ya da başlangıcı olabilir. Elektrokardiyografi çekerek teşhisi koymak ve teşhisten sonra kan sulandırıcı kullanarak pıhtı atmasına engel olmak mümkün. İnsanın kalbinin atmasının hissedilmesi kötü bir şeydir. Vakit geçirmeden bir uzmana başvurmak gerekir.”